De Peijesjongers, genoemd naar de laatste speelman van de Friese Wouden Peije Rasp, vormen een gezellige vriendenclub van inmiddels rond de 35 leden. Onze muzikale begeleiding bestaat uit 3 accordeonisten een gitarist en een mondharmonicaspeler. Het geheel wordt in toom gehouden door een gedreven dirigent en ondersteund door een aantal geluidstechnici, die het arsenaal van muzikale hulpmiddelen goed in de vingers hebben.

De Peijesjongers onderscheiden zich van de meeste shantykoren door hun veelal meerstemmige zang, gelardeerd met een vleugje muzikale humor. Bestond het repertoire in het verleden uitsluitend uit shanty’s en zeemansliederen, tegenwoordig is dat ruimschoots uitgebreid met mooie liederen van Nederlandse en buitenlandse artiesten. Zelfs een enkel operastuk is er in geslaagd zich binnen het Peijesjongers repertoire een vaste plaats te verwerven.

De tekst heeft echter meestal wel een verwijzing in zich naar water en zee, naar drank en café, maar ook worden er gebeurtenissen en locaties in en rondom Drachten bezongen. Meestal in door onze leden zelf geschreven (Friestalige) nummers. En daar zijn we best trots op.

Fotogalerij

Waar we ook trots op zijn is ons materieel, dat van perfecte kwaliteit is. Een stevige en moderne geluidsinstallatie met goede boxen, prima microfoons, monitorspeakers, versterkers, maar ook draadloze apparatuur zoals een digitaal mengpaneel en de solistenmicrofoons zorgen samen voor een perfecte geluidsweergave.

Minder goede weersomstandigheden laten wij geen afbreuk doen aan onze buitenoptredens. Wij beschikken over een eigen podiumtent van 8 x 4 meter, die we op locatie binnen enkele minuten opzetten. Natuurlijk ook een tent voor de techniek en alles wordt in een oogwenk getransporteerd in een prima aanhangwagen. Bij een optreden op een festival staan apparatuur en tenten vanzelfsprekend ook voor andere deelnemende koren ter beschikking. Voor de organisatie neemt dit een stukje zorg uit handen.